AKDAĞMADENİ M.Y.O. ‘GELECEĞE NEFES OL’ DEDİ

Akdağmadeni MYO Öğrencilerinden GELECEĞE NEFES OL Etkinliği Çerçevesinde Akdağmadeni’nin Çayırlı Mevkiinde Fidan Dikimi Yapılmıştır.

Okul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZALP’le birlikte, okulumuz hocalarının ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile 11.11.2019 tarihinde yüzlerce fidan toprakla buluşmuştur.

Fiden dikimi öncesinde Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZALP, ağaç dikiminin anlam ve önemine dair öğrencilere yönelik kısa bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Hayatın doğadaki insanlarla, çiçeklerle, böceklerle, ağaçlarla ve her türlü canlı-cansız çeşitliliği ile güzel, anlamlı ve yaşamaya değer olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZALP konuşmasına söyle devam etmiştir:

“Amerikalılara ithafken söylenen bir kızıl dereli Atasözüne göre:  Dünyadaki son ağaç kesildiğinde, son ırmak kuruduğunda, son balık tutulduğunda acaba beyaz adam paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacak mı”?

“Ağaç dikmek ve yetiştirmek kutsal bir görevdir. Bir ağacı dikmek ve yetiştirmek, tıpkı bir insanı yetiştirmek kadar yüce bir görevdir. Fatih Sultan Mehmet’in dil öğrenimine dair “Bir Dil Bir İnsan, İki Dil İki İnsan” sözünden benzerlik kuracak olursak, ne kadar ağaç yetiştirirsek o kadar insana faydamız dokunmuş olur”.

“Dünya nüfusunun hızla artması, kentsel gelişim, motorlu taşıtların ve fabrikalaşma gibi birçok alanda yaşanan gelişmelerle birlikte, insanlar olarak çok yüksek miktarda enerji tüketmekteyiz. Dünyada tüketilen enerjinin %85’inden fazlası petrol, gaz ve kömürden sağlanmaktadır. Bu hızla yükselen enerji tüketimi; yani artarak devam eden petrol, gaz ve kömür kullanımı havayı, toprağı ve suyu kirletmektedir. Bununla birlikte ozon tabakası delinmekte ve yeryüzü asit yağmurlarıyla çeşitli zehirlenmelere maruz kalmaktadır. Yeryüzünde başta kanser olmak üzere birçok hastalığın temel sebebi hava kirliliğidir. Çünkü kirlenen hava, toprağı ve suyu kirlettiği için topraklarımız verimsizleşmektedir. İnsanlar verimsizleşen bu toprakları verimli hale getirebilmek için çeşitli kimyasal ilaçlar kullanmaktadırlar ki bunla da insanlar üzerinde hastalıkların sayısını arttırmaktadır”.

“Ormanlar doğayı güzelleştirmekle birlikte aynı zamanda toprağı, suyu ve havayı temizlemektedirler. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve daha temiz bir dünya bırakabilmemiz için daha fazla ağaç dikmemiz gerekir”.

Bu duygu ve düşüncelerle GELECEĞE NEFES OL etkinliği çerçevesinde organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ettiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZALP konuşmasını bitirmiştir.

Ayrıca etkinlik çerçevesinde öğrencilere öğle yemeği olarak gözleme ve ayran servisi yapılmakla birlikte, etkinlik sonunda da tatlı ikramı yapılmıştır.

12.11.2019 11:23