Akdağmadeni Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Açılışı

13.05.2019 tarihinde Akdağmadeni Kaymakamlığı, Akdağmadeni Belediyesi öncülüğünde ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanan, Akdağmadeni Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmeti açılmıştır.

Açılışa Akdağmadeni Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, belediye başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, ilçe emniyet amiri Ziya Akkaya, ilçe jandarma komutanı Tarık Lök, ilçe milli eğitim müdürü Ersoy Ceylan ve çok sayıda davetli katılmıştır.

Açılış konuşmasını yapan MYO müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp, hayatın dünyadaki çiçeklerle, böceklerle, hayvanlarla ve insanlarla birlikte canlı çeşitliliği ile daha da güzel olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonunun önemine vurgu yaparak konuşmalarını sürdürmüştür.

İnsanlar kendi sağlıklarına nasıl dikkat ediyorlarsa, aynı zamanda sokak hayvanlarının da bakımlı ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri konusunda gereken önem verilmelidir. Aksi takdirde hayvanlarda bulunan çeşitli hastalıkların insanlara geçme ihtimalinin fazla olduğuna değinen sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp, hayvanlarla vakit geçirmenin, insana manevi yönden büyük bir terapi etkisi yaptığını ve bunun sonucunda da insanlarda sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma bilincinin arttığını söylemiştir.

Akdağmadeni Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılması hususunda emeği geçen kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm herkese teşekkür eden MYO müdürümüz Mustafa Özalp, bu kapsamda katkıda bulunan tüm MYO öğrencilerimizi ve hocalarımızı yürekten kutlamıştır.

İlçe belediye başkanı sayın uzman doktor nezih yalçın, açılış törenin de merkezin hem sokak hayvanları hem de akdağmadeni halkı için bir önem arz ettiğini, zamanla hizmet standartlarını geliştirp sorgun açılışı yapılacak olan hayvan hastanesi ile kontrollü bir çalışöa içerisinde olacaklarını belirtmiştir. Aynı zaman merkeze emeği olan herkesi kutlamış ve bir önceki belediye başkanı sayın irfan coşkuna da emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etmiştir.

Akdağmadeni kaymakamı sayın alp eren yılmaz, açılış töreninde yapmış olduğu konuş konuşmasında merkezin akdağmadeni ve sokak hayvanları için öneminden bahsederek, merkezin hayata geçirilme sürecinde emeği olan teşekkür etmiştir.

Tören sonunda merkezin açılışında emeği olan akdağmadeni meslek yüksek okulu bankacılık ve sigortacılık programı öğrencileri tuğba karapolat, bektaş şirin ve oğuzhan gürcü ye plaket takdim edilmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz ilçe belediye başkanı sayın uzman doktor nezih yalçına hazırladıkları plaketi takdim etmişlerdir.

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ile son bulmuştur.

07.08.2019 14:07